booked.net

Hargitai János sejtelmes bejelentése…

Nemrégiben jelent meg cikkünk a „Mohácsi híd kacifántos története” címmel:
Ebben összefoglaltuk az elmúlt 120(!) év történetét a mohácsi Duna-híddal kapcsolatban. Olvasóink is sok segítséget nyújtottak az események láncolatának pontosításához. Ennek apropója az volt, hogy megjelent a HIVATALOS listája azoknak az állami projekteknek, melyeket forráshiány miatt felfüggesztettek. Legnagyobb sajnálatunkra ebben a listában 247. pontként a mohácsi Duna-híd is szerepel.
Ezt követően Schwacz-Kiefer Patrik, Baranya megyei közgyűlési képviselővel levelet írtunk Lázár János miniszter úrnak (aki a projektek pénzügyeiért felelős), hogy fontolja meg a híd-finanszírozás leállításának felfüggesztését:
 
Valójában igazán csak hinni szeretnék benne, hogy ennek köze van Hargitai János országgyűlési képviselőnk sejtelmes facebook bejegyzéséhez, miszerint VAN-nak újra jó hírei a Mohácsra tervezett hídról. Ötletesnek tűnő, bár inkább szánalmas megfogalmazása a „jó hírekről” egyesületünknek szól, ezt nagy tiszteletnek vesszük. Méltóbbnak tartanám, ha választókerületének és a híd kapcsán érintett területek választóihoz szólt volna. De természetesen elfogadjuk a döntését. A stílus nem változott: lebegtet ismét egy információt. Morális oldalról viszont elfogadhatatlan, az évszázados előzmények ismeretében.
 
Ez a „hír” aztán olyannyira felcsigázta a rubel NER finanszírozta mohácsiújság.hu illetékes tollnokát, hogy azonnali cikkben kezdett el találgatni, vajon miről is lehet szó. Persze előtte a kötelező fröcsögő gyűlölettel teli felvezetés kihagyhatatlan volt számára az oly fontos hírek előtt. Végül arra a következtetésre jutott, hogy csakis egyetlen dologról lehet szó: „immár a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás ELŐKÉSZÍTÉSE zajlik, ha ez befejeződik, s megvan a kivitelező, akkor kezdődhet az építkezés” – Hargitai Jánost idézve. A bejelentés pedig az lehet, hogy döntött a kormány a közbeszerzési eljárás kiírásáról, tehát egyedi kivételt tett a mohácsi beruházással.
 
És hogy mi hogy látjuk mindezt a jelenleg működő hivatalos közbeszerzési szabályok ismeretében?
Szakértők által megfogalmazott véleményünket hamarosan közzétesszük!
 
Ezek után mindannyian, mint évtizedek (évszázad) óta érintett lakosok, várjuk a jó híreket, ha VAN-nak. 120 év után talán érthető szkepticizmusunk reméljük, ismét alábbhagyhat egy időre.
 
Dr. Szigeti József

Egyesületünk, tagdíjakból, pályázatokból és természetesen adományokból tartja fent magát.
Ahhoz hogy céljainkat, terveinket, kampányainkat létrehozzuk és elérjük, anyagi forrásra és támogatásra van szükségünk.

Az egyesületünk támogatása néhány pofon egyszerű lépéssel megoldható, nem is kell önnek a számítógép/okoseszköz elől felkelnie.

Itt megtalálhatja a részleteket:
https://www.van1.hu/tamogatas

Köszönjük, hogy adományával támogat minket!

Friss cikkek
Cikkek

Összes cikk

Városi drogstratégia Mohács - Rendkívüli testületi ülés
Cikkek

Városi drogstratégia szükséges Mohácson

A pénteki napon a képviselőcsoportunk indítványt nyújtott be a polgármester úr részére, melynek célja egy rendkívüli testületi ülés összehívása a városunkban elharapódzott illegális kábítószerfogyasztás, kereskedelem megfékezésre, és a városi drogstratégia megalkotása.

Tovább olvasom »
Cikkek

Hargitai János sejtelmes bejelentése…

Nemrégiben jelent meg cikkünk a „Mohácsi híd kacifántos története” címmel:https://www.van1.hu/mohacsi-duna-hidEbben összefoglaltuk az elmúlt 120(!) év történetét a mohácsi Duna-híddal kapcsolatban. Olvasóink is sok segítséget nyújtottak

Tovább olvasom »
kisbaba szülészet Mohács
Cikkek

Mohácsi szülészet – Petíció

Mohácsi lakosként, magyar állampolgárként mindannyian elvárhatjuk, hogy a minőségi alap- és szakorvosi ellátásokat a lakhelyünkhöz lehető legközelebbi intézmény nyújtsa. Ne kelljen a vizsgálatokért, ellátásokért távolabbi

Tovább olvasom »
régi telefon
Cikkek

Buta telefon, kiegyensúlyozott gyerek?

Az internet és a mobiltelefonok használatának növekedése az elmúlt években jelentősen megváltoztatta az életünket. Az információk gyors elérhetősége és a kapcsolattartás egyszerűsége jelentősen megkönnyítette a

Tovább olvasom »
néma
Cikkek

Elnémított hangok

Egy demokratikus társadalomban kulcsfontosságú, hogy minden véleményt meghalljanak, beleértve az ellenzék hangját is. Az elmúlt időszak fejleményei azonban azt mutatják, hogy a mohácsi városvezetés gátolja a VAN ellenzéki képviselőcsoport megjelenési törekvéseit a város által működtetett helyi médiában, ahol csak egyoldalú hírek hallhatók és olvashatók.

Tovább olvasom »
Karácsony
Cikkek

Boldog karácsonyt

Ezúton szeretnék Önnek és a családjának boldog, békés ünnepeket kívánni a Karácsony alkalmából! Remélem, hogy az ünnepi időszakban sok szeretetben és örömben lesz része, és

Tovább olvasom »
Finn csoda
Cikkek

Finn csoda az oktatásban!

,,Minden ország minden politikusának meg kell értenie milyen fontos a tanárok munkája.„ Hangzottak el a finn oktatási miniszter, Li Andersson szájából.  Finnországban az oktatás 3

Tovább olvasom »
Mohács vizsgálat
Cikkek

Nyomoz az OLAF a Mohácsi Önkormányzatnál

Uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt indított nyomozást az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal a Mohácsi Önkormányzatnál a helyi ellenzék feljelentése alapján. A polgármester szerint az ellenzék túlzásokba esett és az és OLAF emberei egyébként is alig tekintettek bele az aktákba.

Tovább olvasom »
sertéstelep és bűz
Cikkek

Orrfacsaró bűz Mohácson!

FRISSÍTÉS! – 2022.10.03. Miután a testületi ülésen ismételten elutasító választ kaptunk a polgármester úrtól, a jegyző asszonytól és az alpolgármester úr szerint sincs semmi kivetnivaló a témában, ezért az

Tovább olvasom »

Értesüljön elsőként a híreinkről!

Adja meg az email címét és azonnal küldjük a friss cikkeket a postaládájába!

Támogassa egyesületünket!