booked.net
2021.02.06.

Nyílt levél Mohács város Alpolgármesterének

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a nyílt levelünket, melyet a pénteki napon postai úton, hivatalosan is eljuttattunk Pávkovics Gábornak, Mohács Város Polgármesterének.

Várjuk mielőbbi válaszukat!

Nyílt levél Mohács város Alpolgármesterének

Tisztelt Dr. Csizmadia Csaba Mohácsi Kórház főigazgatója, Alpolgármester Úr!

A
Változást Akarók Nemzedéke közéleti egyesület, egyben Mohács város képviselőtestületének tagjai, a város lakosainak nevében és érdekében kérjük, tegye közzé a COVID-19 megbetegedésekre és halálozásokra vonatkozó adatokat.
Ezen kérésünkre a közelmúlt eseményei adnak okot. Tudomásunkra jutott, hogy a Mohácsi Kórház területéről a helyi temetkezési vállalkozók szállították el az elhunytakat, hozzátartozói megbízás nélkül.
Természetesen előfordulhat, hogy a halálozások megnövekedésével az intézménynek nincs megfelelő hűtőkapacitása és leszerződhet a holttestek tárolására és hűtésére, de ez nem minősül temetési szolgáltatásnak, így a felmerülő költségeket az intézmény köteles fizetni.
Tisztelettel megkérjük a halálozási adatok mellett hozza nyilvánosságra azon szerződés tartalmát, melyet a helyi temetkezési vállalkozókkal kötött az intézmény.
Indokolja meg, miért volt szükség az elhunytak elszállítására a kórház területéről!
Az elhunytak elszállításáról miért nem értesítették a hozzátartozókat? Ki a felelős ezen mulasztásért, milyen módon előzhetők meg az ilyen esetek?
A felmerülő költségeket – melyek, mint kiderült nem egységesek, 12.700,- forinttól akár 50.000,- forintig is terjedtek – miért hárították a gyászoló családokra?
Hány ilyen jellegű szállítás történt a Mohácsi kórház illetékességi területén?
A hozzátartozók által nem megrendelt szolgáltatás költségeit, milyen formában kívánja átvállalni az intézmény, hiszen jelen esetben a kórház a szolgáltatás megrendelője?

Tisztelettel várjuk válaszát levelünkre!

Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület képviselői

Mohács, 2021. február 04.t

……………………………….
Dr. Szigeti József

……………………………….
Csorbai Ferenc

……………………………….
Gibizer László

……………………………….
Rózsahegyi Áron

 

Cikkek

Összes cikk

Értesüljön elsőként a híreinkről!

Adja meg az email címét és azonnal küldjük a friss cikkeket a postaládájába!

Kampánydal 2024.