booked.net
sertéstelep és bűz

Orrfacsaró bűz Mohácson!

FRISSÍTÉS! – 2022.10.03.

Miután a testületi ülésen ismételten elutasító választ kaptunk a polgármester úrtól, a jegyző asszonytól és az alpolgármester úr szerint sincs semmi kivetnivaló a témában, ezért az ügy komolyságára és súlyosságára való tekintettel egy online petíciót indítottunk!
 
Ha Ön is egyet ért abban, hogy eljárás, kivizsgálás induljon az ügyben, akkor kérjük, hogy aláírásával támogassa!
 
A petíció az alábbi linkre kattintva elérhető:
https://szabad.ahang.hu/petitions/tragyabuz-megszuntetese-mohacson
 
Nézze meg a testületi ülés idevágó fejezetét:

FRISSÍTÉS! – 2022.09.24.

Az alábbiakban közlünk egy részletet a polgármester úr által küldött válaszlevélből:

levél szöveg - polgármesteri válasz

Teljes mértékeben megértem, hogy jogilag igaza van Polgármester Úrnak. Nincs sem neki, sem a jegyző asszonynak eljárási hatásköre a kérdésben.

Mindemellett úgy gondolom, hogy a lakosság képviseletben fordultam a Polgármester Úrhoz. Az interpellácóval kapcsolatos, vastagon szedett, kioktató hangú választ vissza kell utasítanom. Egyben ismételten megfogalmazom: nincs igaza Polgármester Úrnak.

A lakosság jelentős részét érintő ügy közügy, mivel helyben van, ezért helyi közügy. Az önkormányzati törvény szerint pedig a helyi közügy önkormányzati ügy, még ha nem is eljáró szerv az Önkormányzat.

Én valahogy így tettem volna: „Köszönöm, hogy tolmácsolta felénk a lakosságunk nagy részét visszatérően, jelentősen zavaró, a város élhetőségét korlátozó problémát. Bár tisztában vagyunk vele, hogy ez ügyben az Önkormányzatnak eljárási hatásköre nincs, de mivel helyi közügynek tartjuk, megtesszük a szükséges jelzéseket a felügyelő ill. eljáró hatóságok felé.”

Biztosan jobban hangzott volna…

Dr. Szigeti József
települési képviselő
Mohács – 03. EVK.

Ossza meg velünk a véleményét és szavazzon a témával kapcsolatban!

Egyetért Ön a polgármester úr válaszával?

LEVÉL – 2022.09.13.

A mai nap folyamán az alábbi levelet küldte Mohács Város Polgármesterének az egyesületünk elnöke.

Tisztelt Polgármester Úr!

Több lakossági bejelentés alapján interpellálni szeretnék.

A városunkat időről-időre elborítja a sertéstartás következtében keletkező, átható bűz. Sok esetben már odáig fajultak a dolgok, hogy a Facebookon összecsapnak az indulatok. Valóban, néha már elviselhetetlen mértékben van jelen a bűzhatás, ami nem összeegyeztethető a város igényeivel. Nem beszélve arról, hogy a sertéstartáshoz kapcsolódó technológia van már azon a szinten, hogy segítségével ennek a bűzhatásnak gátat szabjon a vállalkozó. Mint ismeretes, a város peremén két sertéstartással foglalkozó vállalkozás van, akik rendre egymásra hárítják a felelősséget.

A lakossági bejelentésekkel maximálisan egyetértve arra szeretném kérni Önt, hogy ezt a problémát mielőbb számolják fel.”

Tisztelettel: Dr. Szigeti József
önkormányzati képviselő

Önnek mi a véleménye?

Önnek mi a véleménye az ügyről, mennyire intenzíven szokta érzékelni a nemkívánatos szagokat? Ossza meg velünk hozzászólásban!

Cikkek

Összes cikk

Városi drogstratégia Mohács - Rendkívüli testületi ülés
Cikkek

Városi drogstratégia szükséges Mohácson

A pénteki napon a képviselőcsoportunk indítványt nyújtott be a polgármester úr részére, melynek célja egy rendkívüli testületi ülés összehívása a városunkban elharapódzott illegális kábítószerfogyasztás, kereskedelem megfékezésre, és a városi drogstratégia megalkotása.

Tovább olvasom »
Cikkek

Hargitai János sejtelmes bejelentése…

Nemrégiben jelent meg cikkünk a „Mohácsi híd kacifántos története” címmel:https://www.van1.hu/mohacsi-duna-hidEbben összefoglaltuk az elmúlt 120(!) év történetét a mohácsi Duna-híddal kapcsolatban. Olvasóink is sok segítséget nyújtottak

Tovább olvasom »
kisbaba szülészet Mohács
Cikkek

Mohácsi szülészet – Petíció

Mohácsi lakosként, magyar állampolgárként mindannyian elvárhatjuk, hogy a minőségi alap- és szakorvosi ellátásokat a lakhelyünkhöz lehető legközelebbi intézmény nyújtsa. Ne kelljen a vizsgálatokért, ellátásokért távolabbi

Tovább olvasom »
régi telefon
Cikkek

Buta telefon, kiegyensúlyozott gyerek?

Az internet és a mobiltelefonok használatának növekedése az elmúlt években jelentősen megváltoztatta az életünket. Az információk gyors elérhetősége és a kapcsolattartás egyszerűsége jelentősen megkönnyítette a

Tovább olvasom »
néma
Cikkek

Elnémított hangok

Egy demokratikus társadalomban kulcsfontosságú, hogy minden véleményt meghalljanak, beleértve az ellenzék hangját is. Az elmúlt időszak fejleményei azonban azt mutatják, hogy a mohácsi városvezetés gátolja a VAN ellenzéki képviselőcsoport megjelenési törekvéseit a város által működtetett helyi médiában, ahol csak egyoldalú hírek hallhatók és olvashatók.

Tovább olvasom »
Karácsony
Cikkek

Boldog karácsonyt

Ezúton szeretnék Önnek és a családjának boldog, békés ünnepeket kívánni a Karácsony alkalmából! Remélem, hogy az ünnepi időszakban sok szeretetben és örömben lesz része, és

Tovább olvasom »
Finn csoda
Cikkek

Finn csoda az oktatásban!

,,Minden ország minden politikusának meg kell értenie milyen fontos a tanárok munkája.„ Hangzottak el a finn oktatási miniszter, Li Andersson szájából.  Finnországban az oktatás 3

Tovább olvasom »
Mohács vizsgálat
Cikkek

Nyomoz az OLAF a Mohácsi Önkormányzatnál

Uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt indított nyomozást az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal a Mohácsi Önkormányzatnál a helyi ellenzék feljelentése alapján. A polgármester szerint az ellenzék túlzásokba esett és az és OLAF emberei egyébként is alig tekintettek bele az aktákba.

Tovább olvasom »
sertéstelep és bűz
Cikkek

Orrfacsaró bűz Mohácson!

FRISSÍTÉS! – 2022.10.03. Miután a testületi ülésen ismételten elutasító választ kaptunk a polgármester úrtól, a jegyző asszonytól és az alpolgármester úr szerint sincs semmi kivetnivaló a témában, ezért az

Tovább olvasom »
Befogott orr
Cikkek

Befogott orral szavazunk!

2022.02.22-én kedden 18:00-tól Tóth Zoltán, választási szakértő lesz a vendégünk a mohácsi Közéleti Klubban!Az alábbi témákat biztos, hogy érintjük, de természetesen – szokás szerint –

Tovább olvasom »

Értesüljön elsőként a híreinkről!

Adja meg az email címét és azonnal küldjük a friss cikkeket a postaládájába!

Kampánydal 2024.