booked.net

Ismerjen meg minket!

Összefogással VÁLTOZÁST viszünk Baranya közéletébe!

VAN egy csapat összefogás választás

2020-as választási programunk

ide kattintva letölthető, elolvasható.

Változást akarunk!

Az elmúlt évek, évtizedek alatt a magyar országos politika kettészakadt. Hatalmas szakadék tátong a parlamenti többség és kisebbség között. A politikai pártok nem ellenfélként, hanem ellenségként tekintenek a másikra. Évtizedekre visszanyúló „bűnök” hangzanak el az érvelések során. Egyre gyakrabban lehet hallani és olvasni gyűlölködéssé fajuló véleménynyilvánításokat, általánosításokat.

 
A politika hangulata magyarokat fordít magyarok ellen.
 

Helyi szinten, ahol évtizedek, évszázadok óta képesek voltak egymás mellett élni, egymásért tenni az emberek, meghatározóvá vált az emberi kapcsolatokban a politikai hovatartozás. Korábbi családi, baráti kapcsolatok mentek, mennek tönkre emiatt. Megromlik a szomszéddal az eddigi jó viszony. Lassan mindenkit és mindent politikai „színe” alapján ítélnek meg. Ha bármi politikafüggetlen esemény történik, keresik benne a politikát. Eltűnt az emberi jóságba, önzetlenségbe vetett hite. Mindenki gyanús. Eközben pedig Baranya vármegye és városai, falvai az ország sereghajtói közé szakadtak le.

 

Baranya a baranyai embereké, városaink, falvaink sorsa a mi kezünkben van!

 

Mert csak Mi, helyben élők tudjuk a gondjainkat és azokra a megoldásokat is. Nincs Budapesten a bölcsek köve, sem a kormánynál, sem senki másnál. És amikor a gondokról és a megoldásról van szó, akkor nem az számít, hogy eddig ki kire szavazott. Hanem arról, hogy közös a cél. Ha ezt megértjük, akkor leszünk képesek a mélyen gyökerező ellentéteket elengedni. Ehhez változásra van szükség.

2020-ban ezért döntöttünk úgy, hogy megalapítjuk a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesületet. Azóta a Mohácson és környékén élők látják, hogy milyen közéleti munkát végzünk. Viszont tudjuk, hogy a munkát még csak elkezdtük, de messze nem fejeztük be. Ezért is döntöttünk úgy, hogy 2024-ben nem csak Mohácson, de Baranya vármegye több településén is elkezdjük a változásért végzett munkát.

Politikailag független mohácsi lakos vagyok, eközben pedig a siklósi kórház főorvosa is. Látom, hogy hová jutottunk az elmúlt évtizedekben. Nem kötelez semmilyen országos párt véleményazonosságra. Nincs vakhitem egyetlen jobb- vagy baloldali eszme mellett sem. Előítélet nélkül hallgatom meg bárki véleményét. Ha az a város számára hasznos gondolat, melléállok, támogatom. Ha más véleményem van, azt nyugodtan, indulatok nélkül közlöm. Ha másként gondolkodik valaki, az érvei alapján hajlandó vagyok a véleményemen változtatni.

Mert igenis helyben tudunk példát mutatni, hogy van egy olyan minimum, amiben mindenki egyetért!

 

Tudom, hogy ez nem egyszerű. Az elmúlt időszak társadalmi háborúskodása komoly sebeket ejtett. Tudomásul kell venni, hogy nem vagyunk egyformák, lehet eltérő a véleményünk, ezt tiszteletben kell tartani. Amennyiben ezekkel a gondolatokkal egyetért, hisz abban, hogy Mohácsért a mohácsiak, Siklósért a siklósiak, Komlóért a komlóiak, Baranyáért a baranyaiak tehetik a legtöbbet, hogy településeink nem bábuk a politikai sakktáblán, akkor akkor csatlakozzon Egyesületünkhöz, a Változást Akarók Nemzedékéhe és vegyen részt a munkánkban!

szigno_01

Dr. Szigeti József
az Egyesület Elnöke

VAN 1 KIÁLTVÁNY

12 PONT A TELEPÜLÉSEINKÉRT!

 1. Védjük meg együtt a környezetünket, hogy gyermekeink és unokáink számára is élhető várost hagyjunk magunk után!
 2. Ne engedjük a hatalom kisajátítását egyetlen csoport részére sem! Ez a mohácsiak városa, közössége! Senki sem egyenlőbb az egyenlők között!
 3. Teremtsük meg együtt a jobb, biztonságosabb egészségügyi ellátást, hiszen jogunk van hozzá!
 4. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy az oktatási intézményeinkben a lehető legjobb tudást szerezhessék meg gyermekeink!
 5. Támogassuk az oktatásban és az egészségügyben dolgozókat, hiszen mi is rájuk támaszkodunk! Valódi életpályamodellt kell nyújtanunk részükre!
 6. Hallgassuk meg az anyákat, hogy mit szeretnének a gyermekeiknek! Nem elég a játszótereket létrehozni, de azokat biztonságossá is kell tennünk!
 7. Tisztelettel gondoskodjunk szépkorú társainkról, hiszen Ők fektették le előttünk az utat, melyen most haladunk!
 8. Figyeljünk a fiatalokra, hogy Ők is elmondhassák, milyen életet szeretnének, és milyen szerepet vállalnának!
 9. Segítsük az elesetteket, rászorulókat, mert nem nézhetjük tétlenül az egyenlőtlenségből fakadó igazságtalanságot!
 10. Alakítsuk át együtt Baranya városainak és falvainak gazdaságát, hogy az Európai Uniós pályázatok lejártával, fenntartható, piacorientált gazdaság biztosítsa jövőnket!
 11. A polgármesterek és a képviselők hittel és tisztességgel szolgálják a közösségek érdekeit!
 12. Törekedjünk a békés együttélésre!

Támogassa egyesületünket!