booked.net

Támogasson minket!

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-93927240

Mohács szőlőhegy szántőföld
2021.05.21.

Miként lehetséges a Magyar Falu Program kiterjesztése Mohács Város falusias településrészeire?

Címzett: Pávkovics Gábor polgármester

Benyújtó: Gibizer László, önkormányzati képviselő

Tárgy: kérdés a Magyar Falu Program Mohács Város falusias településrészeire való kiterjesztéséről

Tisztelt Polgármester Úr!

A szőlőhegyi és szigeti lakosság nevében fordulok Önhöz.
A polgármesteri és képviselőjelölti választási programjukban meghirdetett Kormányzat felé irányuló kezdeményezéssel kapcsolatban, sikerült-e bárminemű érdemi lépést tenni annak érdekében, hogy a Magyar Falu Program Szőlőhegyi és Szigeti városrészek számára is kiterjesztésre kerüljön.

Mint Polgármester Úr számára is ismeretes, ezen városrészek falusias jellegük miatt, tipikusan olyan kistelepülési problémákkal küzdenek, mint az alapvető szolgáltatások hiánya, közlekedési nehézségek, elvándorlás és elöregedés. A megfogalmazott ígéretük alapján a Magyar Falu Programban való részvétel egyszerűsített pályázati lehetőségeket jelentene az említett problémák megoldására.

Azzal a felvetéssel teljes mértékben egyetértünk, hogy a falusias jellegű települések részesülhessenek a Magyar Falu Program által biztosított támogatásokban, éppen ezért Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő asszony közbenjárásával kérdést tettünk fel a Miniszterelnökségnek. Dr. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára az általunk felvett kérdésre sajnos kitérő választ adott, amely alapján kijelenthető, hogy ilyen terv a Kormányzat részéről nincs.

Ezek alapján kérdéseim a következők:

  • A programjukban megfogalmazott ígéret megvalósítása érdekében milyen érdemi lépéseket tettek eddig?
  • Az Ön meglátása szerint képesek lesznek-e elérni a Kormányzatnál, hogy az említett városrészek számára kiterjesszék a Magyar Falu Programot a fentiek alapján.
  • Amennyiben nem, milyen módon kívánják a kitűzött beruházásokat és ígéreteket megvalósítani?
  • Köszönöm, várom szíves válaszát.

Tisztelettel:
Gibizer László
Önkormányzati képviselő – Mohács Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület – VAN

Mohács, 2021.május 20.

Cikkek

Összes cikk

NAV
Cikkek

Fekete foglalkoztatás – válaszlevelet kaptunk!

Korábbi cikkünkben hivatalosan lekérhető adatok alapján írtunk városunk egyik cégével kapcsolatban a fekete foglalkoztatás gyanújáról. A cég vezetője, M. Bugarszki Norbert kérdéseinkre megküldött válaszlevelében elismerte a be nem jelentett foglalkoztatás tényét, mellékelte az adóhatósági vizsgálati

Tovább olvasom »
VAN önkormányzati képviselők Mohács
Cikkek

Nem tarthatunk fogadóórát a mohácsi városházán!?

KÉRJÜK, HOGY OSSZA MEG KÉPVISELŐINK ELÉRHETŐSÉGEIT! A múlt év decemberében két számunkra fontos levelet küldtünk az Önök érdekében a polgármester úrnak. Az egyik levelünkben azt kértük, hogy biztosítsanak a képviselőink RENDSZERES FOGADÓÓRÁI számára helyiséget és

Tovább olvasom »
néma
Cikkek

Elnémított hangok

Egy demokratikus társadalomban kulcsfontosságú, hogy minden véleményt meghalljanak, beleértve az ellenzék hangját is. Az elmúlt időszak fejleményei azonban azt mutatják, hogy a mohácsi városvezetés gátolja a VAN ellenzéki képviselőcsoport megjelenési törekvéseit a város által működtetett helyi médiában, ahol csak egyoldalú hírek hallhatók és olvashatók.

Tovább olvasom »
Nincs több bejegyzés!

Értesüljön elsőként a híreinkről!

Adja meg az email címét és azonnal küldjük a friss cikkeket a postaládájába!