booked.net
Dr. Szigeti József Amszterdamban

Dr. Szigeti József Amszterdamban, az Európai Kardiológus Társaság éves kongresszusán

A világon több, mint fél milliárd cukorbetegségben szenvedő ér- és szívbeteg gyógyulásához járul hozzá a dr. Szigeti József PhD hallgató által a Siklósi Kórházban csaknem 5 éven át végzett új tudományos klinikai vizsgálat.
 
A nemzetközileg is egyedülálló, a Siklós Kórházban dr. Szigeti József vezetésével zajló klinikai vizsgálat bebizonyította, hogy a cukorbetegségben szenvedő betegeknél alkalmazott speciális gyógyszercsoport javítani képes a verőérrendszer rugalmasságát, ez által „fiatalítja” az ereket és csökkenteni képes a cukorbetegség súlyos érrendszeri szövődményeit.
 
A felismerés évente több százmillió cukorbetegnek ad esélyt a gyógyulásra és a hosszabb életre világszerte. A cukorbetegséget olyan állapotnak kell tekinteni, ahol a magas vércukor elsősorban az érfalak károsítása révén okoz súlyos, akár halálos szövődményeket.
A kezelés időben történő megkezdésével megelőzhetőek illetve időben elodázhatóak ezek a szövődmények, mint például a szívinfarktus, a stroke vagy a veseelégtelenség – foglalta össze a vizsgálat eredményeit dr. Szigeti József, a kutatás vezetője.
 
Klinikai kutatási eredményüket a Siklósi Kórház szakemberei a világ legnagyobb kardiológiai rendezvényén, a mintegy 30 ezer orvos részvételével rendezett Európai Kardiológus Társaság éves kongresszusán mutatták be, Amszterdamban a múlt hétvégén. A kérdéskört nagy érdeklődés övezte, hiszen a betegség jelentős számú embert érint a világon, és a megelőzés lehetőségei és feladatai emiatt nagy jelentőséggel bírnak. Számos külföldi szakember nyilatkozott elismeréssel a munkáról.
 
Hazai vonatkozású jelentőségét az adja kutatásnak, hogy a vizsgálatokhoz egy magyar fejlesztésű eszközt, az Arteriográfot használták, ennek alkalmazása során Szigeti Zsuzsanna volt a kutatóorvos segítőtársa.
 
A kongresszuson összesen két és félezer előadás hangzott el, ebből összesen 6 magyar szerző munkáját fogadta el a szigorú szervezőbizottság, többségében budapesti egyetemi klinikákról. Ez is bizonyítja, hogy egy kis vidéki kórház „műhelyéből” is be lehet kerülni a tudományos világ élmezőnyébe, melyhez ezúton is gratulálunk!
 

Egyesületünk, tagdíjakból, pályázatokból és természetesen adományokból tartja fent magát.
Ahhoz hogy céljainkat, terveinket, kampányainkat létrehozzuk és elérjük, anyagi forrásra és támogatásra van szükségünk.

Az egyesületünk támogatása néhány pofon egyszerű lépéssel megoldható, nem is kell önnek a számítógép/okoseszköz elől felkelnie.

Itt megtalálhatja a részleteket:
https://www.van1.hu/tamogatas

Köszönjük, hogy adományával támogat minket!

Cikkek

Összes cikk

Városi drogstratégia Mohács - Rendkívüli testületi ülés
Cikkek

Városi drogstratégia szükséges Mohácson

A pénteki napon a képviselőcsoportunk indítványt nyújtott be a polgármester úr részére, melynek célja egy rendkívüli testületi ülés összehívása a városunkban elharapódzott illegális kábítószerfogyasztás, kereskedelem megfékezésre, és a városi drogstratégia megalkotása.

Tovább olvasom »
Cikkek

Hargitai János sejtelmes bejelentése…

Nemrégiben jelent meg cikkünk a „Mohácsi híd kacifántos története” címmel:https://www.van1.hu/mohacsi-duna-hidEbben összefoglaltuk az elmúlt 120(!) év történetét a mohácsi Duna-híddal kapcsolatban. Olvasóink is sok segítséget nyújtottak

Tovább olvasom »
kisbaba szülészet Mohács
Cikkek

Mohácsi szülészet – Petíció

Mohácsi lakosként, magyar állampolgárként mindannyian elvárhatjuk, hogy a minőségi alap- és szakorvosi ellátásokat a lakhelyünkhöz lehető legközelebbi intézmény nyújtsa. Ne kelljen a vizsgálatokért, ellátásokért távolabbi

Tovább olvasom »
régi telefon
Cikkek

Buta telefon, kiegyensúlyozott gyerek?

Az internet és a mobiltelefonok használatának növekedése az elmúlt években jelentősen megváltoztatta az életünket. Az információk gyors elérhetősége és a kapcsolattartás egyszerűsége jelentősen megkönnyítette a

Tovább olvasom »
néma
Cikkek

Elnémított hangok

Egy demokratikus társadalomban kulcsfontosságú, hogy minden véleményt meghalljanak, beleértve az ellenzék hangját is. Az elmúlt időszak fejleményei azonban azt mutatják, hogy a mohácsi városvezetés gátolja a VAN ellenzéki képviselőcsoport megjelenési törekvéseit a város által működtetett helyi médiában, ahol csak egyoldalú hírek hallhatók és olvashatók.

Tovább olvasom »
Karácsony
Cikkek

Boldog karácsonyt

Ezúton szeretnék Önnek és a családjának boldog, békés ünnepeket kívánni a Karácsony alkalmából! Remélem, hogy az ünnepi időszakban sok szeretetben és örömben lesz része, és

Tovább olvasom »
Finn csoda
Cikkek

Finn csoda az oktatásban!

,,Minden ország minden politikusának meg kell értenie milyen fontos a tanárok munkája.„ Hangzottak el a finn oktatási miniszter, Li Andersson szájából.  Finnországban az oktatás 3

Tovább olvasom »
Mohács vizsgálat
Cikkek

Nyomoz az OLAF a Mohácsi Önkormányzatnál

Uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt indított nyomozást az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal a Mohácsi Önkormányzatnál a helyi ellenzék feljelentése alapján. A polgármester szerint az ellenzék túlzásokba esett és az és OLAF emberei egyébként is alig tekintettek bele az aktákba.

Tovább olvasom »
sertéstelep és bűz
Cikkek

Orrfacsaró bűz Mohácson!

FRISSÍTÉS! – 2022.10.03. Miután a testületi ülésen ismételten elutasító választ kaptunk a polgármester úrtól, a jegyző asszonytól és az alpolgármester úr szerint sincs semmi kivetnivaló a témában, ezért az

Tovább olvasom »
Befogott orr
Cikkek

Befogott orral szavazunk!

2022.02.22-én kedden 18:00-tól Tóth Zoltán, választási szakértő lesz a vendégünk a mohácsi Közéleti Klubban!Az alábbi témákat biztos, hogy érintjük, de természetesen – szokás szerint –

Tovább olvasom »

Értesüljön elsőként a híreinkről!

Adja meg az email címét és azonnal küldjük a friss cikkeket a postaládájába!

Kampánydal 2024.