booked.net
2021.05.03.

Önkormányzati díjakra történő javaslattétel

Pénteken személyesen is eljuttattuk az önkormányzathoz a javaslattételünket az Önkormányzati díjazottakra, elismerésekre.
A most érettségizőknek üzenjük, hogy a jövő díjazottai lehet ott ülnek közöttük! Sok sikert kívánunk nekik a megmérettetéshez és ne felejtsék, hogy Mohács visszavárja őket, hisz tudással, tapasztalattal felvértezett fiatalokra mindig nagy szükség van. Fontos, hogy közösen erősítsük kisvárosunk kulturális és szellemi tőkéjét, együtt formáljuk városunkat és segítsük annak fejlődését!
 
Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Önkormányzat!
A Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület képviselőcsoportja alábbi javaslatokat teszi a 2021. év Mohács Önkormányzatának díjaira és elismeréseire.
 
Mohács Város Díszpolgára Kitűntető Cím (posztumusz)
▶️ Tímár Mátyás (1923 – 2020)
 
Tímár Mátyás mohácsi születésű volt pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes, az MNB elnöke, az új gazdasági mechanizmus kidolgozásának és bevezetésének egyik harcosa. A magyar történelem elfeledett, de egyszer bizonyosan újra felfedezett és reálisan értékelt korszakának jelentékeny alakja volt, előre mutató gondolataival és tévedéseivel egyetemben. Magyarország történetének egy bizonyos korszakában, egy szűk évtizeden át a tíz legfontosabb politikus közé tartozott.
Egyúttal javasoljuk, emléktábla kerüljön a volt Tímár házra. (Mohács, Kossuth L. u. 58. a mai Mohácsi védőnői és gyermekorvosi tanácsadó szolgálat)
 
Pro Urbe Mohács Díj
▶️ Lőrincz Árpád író, helytörténész, pedagógus
 
Évek óta segíti és tájékoztatja a városba látogató turistákat, mint lelkes helytörténész és idegenvezető. Folyamatosan a városunk múltjának jobb megismerésén dolgozik. Nagy Kálmánnal együtt könyvet írt a „A szerb betelepülés és a szerb megszállás (1918-1921) rövid története Mohácson” címmel.
 
Mohács Város Tisztelete Jeléül Kitüntető Díj
▶️ Martina Erzsébet
 
Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoport Mohács
A csoport 2014-ben alakult Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász vezetőjének kezdeményezésére. Jelenleg 18 aktív tagja van a segítő szervezetnek, ők többnyire személyes meghívás útján csatlakoztak a csoporthoz. Erzsébet fáradhatatlanul dolgozik a helyi rászorulók helyzetén, élelmiszer-, ruhaadományokkal, ételosztással. Vezetésével a csoport igazi közösséggé vált.
 
Mohács Város Szakmai Kitüntető Díjai
 
Közszolgálati díj
▶️ Katona Sándor
energetikai referens
 
A polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályán feladatát mindig precízen, odaadóan látja el. Az üzemeltetési és a fejlesztési feladatokat is magas szakmai minőségben végzi. Munkája ilyen energiaárak mellett nélkülözhetetlen.
 
Köznevelési és közművelődési díj
▶️ Vidáné Kresz Beáta
SLAMI Igazgató
 
25 éve dolgozik a művészet pedagógusi pályán, a 2017-18-as tanévtől a mohácsi Schneider Lajos AMI intézményvezetője. Munkája során a tehetségfejlesztésben találta meg pedagógiai pályájának minőségi feladatait: szaktanárként, tanszakvezetőként, kórusvezetőként, mesterpedagógus szaktanácsadóként a zenei tehetségterületen változatos lehetőségeket, tevékenységeket biztosít növendékeinek. Következetesen kialakított értékrend mentén, eredményes képességfejlesztést valósít meg, jól szerveződő tudást alakít ki, tudása széleskörű, egyénisége példaadó.
A személyiségfejlődést meghatározó tényezőnek tekinti. A cselekvés, az aktivitás ösztönzője, kiváltója. Támogatja tanítványai eredeti, rugalmas megoldásait, fejleszti gondolkodásukat.
Akkreditált Kiváló Tehetségponttá fejlesztette az iskolai tehetségműhelyt, ahol komplex szemlélettel, a zenei tehetségfejlesztést összművészeti programokkal gazdagította. Kidolgozott egy komplex tehetségprogramot, amelyhez évente magas színvonalú tehetségnapokat szervez a növendékek, pedagógusok, szülők számára. Tehetségfejlesztő munkáját jelzi növendékeinek számos versenyeredménye (46 díj), valamint zenei tanulmányokat választó tanítványainak (50 középiskolai, 20 művészeti egyetemi felvétel) életpályája.
Fontos szerepet tölt be a zenei tehetségfejlesztés tankerületi és megyei feladatainak megvalósításában, gazdag kapcsolatrendszert működtet, és hálózati együttműködést valósít meg. Szaktanácsadói munkát végez tantárgygondozói és intézményfejlesztési szakterületen Baranya megye oktatási intézményeiben, mely során kiterjedt szakmai kapcsolatrendszerre tett szert. Jelentős szerepe van abban, hogy iskolája elnyerte az Oktatási Hivatal bázis intézménye címet.
Az elmúlt évek során számos pályázat írásában, koordinálásában és megvalósításában vállalt aktív szerepet. Közreműködésével 2012 és 2018 között 10, vezetői kinevezése óta megközelítőleg ugyanennyi sikeres pályázatot nyert el az iskolája, jelentős többletforrásokat biztosítva iskolai és tanórán kívüli tehetségfejlesztő és gondozó tevékenységekhez.
 
Szociális díj
▶️ Kiss Varga Veronika
Mohácsi Egyesített Szociális Intézmény, Vezető
 
Kiss Varga Veronika személyében egy rendkívül türelmes, nyugodt jó problémamegoldó személyt ismerhettünk meg. A járvány alatti védekezés alatt az intézmény az ő vezetésével különösen jól vette az akadályokat, a fertőzések számát sikerült minimálisra csökkenteni.
 
Egészségügyi díj
▶️ Dr. Bódis István
háziorvos
 
Évtizedek óta szolgálja városunk lakosságát háziorvosként. Hosszú éveken át a város szigeti oldalán is ellátta a betegeket. Megkönnyítve nekik a mindennapokat.
 
Sport Díj
▶️ Schmidt Zsuzsanna
Mohácsi Torna Egylet 1888, Ügyvezető
 
Az évek óta az MTE1888 ügyvezetőjeként komoly szerepe van a mohácsi verseny és tömegsport felvirágoztatásában. Ugyan a 2020-as év a járvány miatt nem a sportrendezvényekről szólt, de a központi épület felújítási munkálatainak vezénylésében nagyszerűen helyt állt.
 
Mohács Város Közbiztonságáért Díj
 
Az Év Rendőre Díj
▶️ Albrecht László
Százados
 
10 éve szerelt fel a rendőrség állományába. Eddigi szolgálati idejének egyik felét Szekszárdon, másikat Mohácson töltötte. Tapasztalt a bűnügyi és a közlekedési területen egyaránt. A mohácsi közlekedésrendészeti osztályon az általa újragondolt szervezeti kommunikációban úttörő a tekintetben, nagy mértékben támaszkodik nem csupán a kollégái véleményére, hanem a lakosokéra is.
 
Az Év Tűzoltója
▶️ Mező László
Főtörzsőrmester
 
A mohácsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományában szolgál. Munkáját mindig magas színvonalon végezte és végzi, szakmai felkészültségét folyamatosan fejleszti. Segítőkész, kollégái elismerik.
 
Az Év Vizirendőre
▶️ Bogadics Valér
Törzsőrmester
 
December óta rendőr, állampolgár-barát empatikus hozzáállást tanúsít az intézkedések során, feladatait kiemelkedő példamutatással látja el bármilyen helyzetben. Munkamorálja és a rendőri pályához kötődése szintén kiemelkedő, aminek akár árvíz akár a határszolgálatok akár a napi feladatok során számos példáját látni a munkavégzése során.”
 
Mohács, 2021. április 30.
Friss cikkek
Cikkek

Összes cikk

Értesüljön elsőként a híreinkről!

Adja meg az email címét és azonnal küldjük a friss cikkeket a postaládájába!

Támogassa egyesületünket!