booked.net
Mohács-híd közbeszerzés

Mohács-híd | FELTÉTELES KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS

Mohács-híd | FELTÉTELES KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS

A szerdai napon megjelent cikkünk a mai fejleményekkel frissül. Emellett közreadjuk a közbeszerzési szakértő objektív véleményét is, ahogy ígértük.

Lázár János miniszter úr közbenjárására a kormány a felfüggesztett fejlesztések listájáról gyakorlatilag levette a mohácsi Duna-híd projektet. Ez kifejezetten jó hír, főleg, hogy miniszter úrnak mi is írtunk levelet ebben a témában. Hargitai képviselő úr valóban jó hírrel lepett meg ismét bennünket, megtisztelő módon újra a VAN-nak (is) címezve a bejegyzését.

Nézzük mit is jelent a bejelentett FELTÉTELES KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS megindítása a szakértő szerint.

  1. Ha lenne a projekt megvalósítására pénzügyi fedezet, akkor nem feltételes közbeszerzést indítanának, hanem közbeszerzési eljárást, fedezetet megjelölve. Azaz jelenleg NINCS RÁ PÉNZ.
  2. Kiírják a feltételes közbeszerzési eljárást, ennek lefolytatása Kb. 1/2 év. Megvárják a beérkező ajánlatokat, majd vagy kiválasztják a nyertes pályázót, vagy nem. Ugyanis erre nem kötelezi senki a tendert kiíró hatóságot. Mellékesen megjegyzem, hogy FÜGGETLEN pályázók ezeken a típusú pályázatokon már nem is szoktak elindulni, hiszen rengeteg pénzbe kerül egy-egy ilyen pályázat összeállítása és tulajdonképpen semmi garancia nincs arra, hogy szerződéskötés történjen.
  3. Ha mégis megtörténik egy szerződéskötés, ott egy záradékban meghatározzák azt, hogy csak akkor lesz érvényes a tender, ha tudnak forrást biztosítani hozzá. Ha nem, akkor meghatározott időn belül a pályázat érvényét veszti. Újabb közbeszerzést kell kiírni…
  4. Tehát 2 helyen is a pályáztató kedvére van bízva, hogy a pályázóval mit csinál: köt-e vele szerződést és ha igen, ad-e pénzt a megvalósításra… Ez így elég esetlegesen hangzik.
  5. Az pedig egy rendkívül ügyes, bár már elcsépelt politikai felhang, hogy a „brüsszeli” uniós helyreállítási alap lenne rá a fedezet. Ezzel kapcsolatban 2 dolgot jegyeznék meg: Mohács városa élen járhat a korrupció ellenes harcban, segítheti a zajló OLAF-nyomozásokat, hogy Brüsszelben is lássák: Magyarországon zerótolerancia van a korrupcióra.

A másik pedig, hogy még ezt is arra az alapra terhelik, amiből (teljesen érthetetlen módon) a tanárok bérfelzárkóztatását is meg kívánják valósítani.

Sokkal egyszerűbb lenne, ha a kormánypropagandára szánt milliárdokból vagy egyéb, hasonlóan szükségtelenül túlfinanszírozott projektek forrásaiból biztosítanák a kivitelezés fedezetét.

Itt az ideje, hogy 120 év után, BELÁTHATÓ IDŐN BELÜL felépüljön a mohácsi DUNA-HÍD! Mindannyian ezt akarjuk. Mi biztosan.

Dr. Szigeti József

Egyesületünk, tagdíjakból, pályázatokból és természetesen adományokból tartja fent magát.
Ahhoz hogy céljainkat, terveinket, kampányainkat létrehozzuk és elérjük, anyagi forrásra és támogatásra van szükségünk.

Az egyesületünk támogatása néhány pofon egyszerű lépéssel megoldható, nem is kell önnek a számítógép/okoseszköz elől felkelnie.

Itt megtalálhatja a részleteket:
https://www.van1.hu/tamogatas

Köszönjük, hogy adományával támogat minket!

Cikkek

Összes cikk

Városi drogstratégia Mohács - Rendkívüli testületi ülés
Cikkek

Városi drogstratégia szükséges Mohácson

A pénteki napon a képviselőcsoportunk indítványt nyújtott be a polgármester úr részére, melynek célja egy rendkívüli testületi ülés összehívása a városunkban elharapódzott illegális kábítószerfogyasztás, kereskedelem megfékezésre, és a városi drogstratégia megalkotása.

Tovább olvasom »
Cikkek

Hargitai János sejtelmes bejelentése…

Nemrégiben jelent meg cikkünk a „Mohácsi híd kacifántos története” címmel:https://www.van1.hu/mohacsi-duna-hidEbben összefoglaltuk az elmúlt 120(!) év történetét a mohácsi Duna-híddal kapcsolatban. Olvasóink is sok segítséget nyújtottak

Tovább olvasom »
kisbaba szülészet Mohács
Cikkek

Mohácsi szülészet – Petíció

Mohácsi lakosként, magyar állampolgárként mindannyian elvárhatjuk, hogy a minőségi alap- és szakorvosi ellátásokat a lakhelyünkhöz lehető legközelebbi intézmény nyújtsa. Ne kelljen a vizsgálatokért, ellátásokért távolabbi

Tovább olvasom »
régi telefon
Cikkek

Buta telefon, kiegyensúlyozott gyerek?

Az internet és a mobiltelefonok használatának növekedése az elmúlt években jelentősen megváltoztatta az életünket. Az információk gyors elérhetősége és a kapcsolattartás egyszerűsége jelentősen megkönnyítette a

Tovább olvasom »
néma
Cikkek

Elnémított hangok

Egy demokratikus társadalomban kulcsfontosságú, hogy minden véleményt meghalljanak, beleértve az ellenzék hangját is. Az elmúlt időszak fejleményei azonban azt mutatják, hogy a mohácsi városvezetés gátolja a VAN ellenzéki képviselőcsoport megjelenési törekvéseit a város által működtetett helyi médiában, ahol csak egyoldalú hírek hallhatók és olvashatók.

Tovább olvasom »
Karácsony
Cikkek

Boldog karácsonyt

Ezúton szeretnék Önnek és a családjának boldog, békés ünnepeket kívánni a Karácsony alkalmából! Remélem, hogy az ünnepi időszakban sok szeretetben és örömben lesz része, és

Tovább olvasom »
Finn csoda
Cikkek

Finn csoda az oktatásban!

,,Minden ország minden politikusának meg kell értenie milyen fontos a tanárok munkája.„ Hangzottak el a finn oktatási miniszter, Li Andersson szájából.  Finnországban az oktatás 3

Tovább olvasom »
Mohács vizsgálat
Cikkek

Nyomoz az OLAF a Mohácsi Önkormányzatnál

Uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt indított nyomozást az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal a Mohácsi Önkormányzatnál a helyi ellenzék feljelentése alapján. A polgármester szerint az ellenzék túlzásokba esett és az és OLAF emberei egyébként is alig tekintettek bele az aktákba.

Tovább olvasom »
sertéstelep és bűz
Cikkek

Orrfacsaró bűz Mohácson!

FRISSÍTÉS! – 2022.10.03. Miután a testületi ülésen ismételten elutasító választ kaptunk a polgármester úrtól, a jegyző asszonytól és az alpolgármester úr szerint sincs semmi kivetnivaló a témában, ezért az

Tovább olvasom »
Befogott orr
Cikkek

Befogott orral szavazunk!

2022.02.22-én kedden 18:00-tól Tóth Zoltán, választási szakértő lesz a vendégünk a mohácsi Közéleti Klubban!Az alábbi témákat biztos, hogy érintjük, de természetesen – szokás szerint –

Tovább olvasom »

Értesüljön elsőként a híreinkről!

Adja meg az email címét és azonnal küldjük a friss cikkeket a postaládájába!

Kampánydal 2024.