booked.net
iskolások

Javaslat beiskolázási támogatáshoz

A mai napon az alábbi levelet és javaslattervezetet küldtük Mohács város polgármesterének és jegyző asszonyának. Célunk, hogy minél több mohácsi gyermek részesüljön egy egyszeri beiskolázási támogatásból. A levelezést mellékeltük a polgármester úr válaszával együtt, ami rekord gyorsasággal érkezett meg…!

Levél

Tisztelt Polgármester Úr, kedves Jegyző Asszony!

A beiskolázás és az iskolakezdés normális időszakban is megnehezíti egy átlagos magyar család életét, de az elmúlt időszak megszorításai, áremelései már így is óriási anyagi terheket rónak a családok nyakába, ezért szükségszerűnek érzem a családok egyszeri anyagi támogatását az iskolakezdési időszakban.

A Változást Akarók Nemzedéke közéleti Egyesület nevében tisztelettel kérem Önöket, hogy legyenek szívesek megvizsgálni, miként tudja városunk anyagi támogatással segíteni a 2022-es tanévben a mohácsi óvodás, általános iskolás gyermekeket és a középiskolás, felsőoktatásban tanuló fiatal felnőtteket.

Levelemhez mellékelek egy tervezetet, mely kiindulási alapként szolgálhat egy önkormányzati rendelet megalkotásához.
Kérem, hogy ne kiadásként, hanem befektetésként tekintsenek a javaslatomra, mert úgy gondolom, hogy amikor a gyermekeink oktatásában segítünk, akkor egyértelműen a jövőbe fektetünk.
Tisztelettel várom válaszukat!

Üdvözlettel:
Rózsahegyi Áron
képviselő – Mohács 04. EVK.

Javaslat

TÁJÉKOZATATÓ
beiskolázási támogatásról

Tájékoztatom az érintett szülőket és gyermekeket, hogy Mohács Város Önkormányzata …………….. rendeletében meghatározottak szerint a mohácsi lakcímmel rendelkező és a településen életvitelszerűen ott lakó, általános iskolás, közép és felsőfokú intézmények nappali iskolarendszerű oktatásában részesülő gyermek és fiatal felnőtt beiskolázásához és az óvodába járó gyermek óvodába járásához egyszeri beiskolázási támogatást biztosít a 2022. évben.

A támogatás teljes összege

  • óvodás: 40.000 Ft
  • általános iskolás: 50.000 Ft
  • középiskolás: 50.000 Ft
  • főiskolás egyetemista: 50.000 Ft

A beiskolázási támogatás nagykorú tanuló, vagy a gyermek törvényes képviselője által 2022. augusztus hó 25-napjától 2022. október hó 31. napjáig nyújtható be a Mohács Város Önkormányzati Hivatalához. A támogatás megállapításának feltétele, hogy a családjában az egy főre jutó jövedelem ne haladja meg a mindenkori legfrissebb KSH által megállapított átlagkeresetet.  (2022. Május 495.500 Forint – Forrás: https://www.ksh.hu/keresetek)

A kérelemhez mellékelni kell a család jövedelem igazolásait (a munkáltató által kiadott keresetigazolás előző havi nettó keresetről, rendszeres pénzellátás esetén az azt megalapozó határozat és a kifizetést igazoló szelvény, nyugdíjszerű ellátásoknál az év eleji elszámolási lap, nyugdíjszelvény, egyéb ellátásoknál az előző hónapban folyósított támogatás, egyéb jövedelemnél határozat, kifizetési bizonylat, vállalkozás esetén adóhatósági igazolás) és a közoktatási intézmény által kiállított gyermek iskolalátogatási igazolását, óvodás esetében az óvodába járásról szóló igazolást, amely 2022/2023-as tanévre szóljon.

A megállapított támogatás összege két részletben kerül kifizetésre, az első részlet augusztus 30-ig, ezt követően beadott kérelmek esetében a beadást követő hó 8-ig kerül kifizetésre, a második részlet november 30-ig kerül kifizetésre.

A mohácsi általános iskolákból és az óvodákból az iskolalátogatási és az óvodába járásról szóló igazolásokat a Hivatal beszerzi.

Mohács, 2022. augusztus …..

Válaszlevél

beiskolázási támogatás javaslat önkormányzati válasz Mohács
Loading...

Önnek mi a véleménye?

Szóljon hozzá és írja meg most!

Cikkek

Összes cikk

Városi drogstratégia Mohács - Rendkívüli testületi ülés
Cikkek

Városi drogstratégia szükséges Mohácson

A pénteki napon a képviselőcsoportunk indítványt nyújtott be a polgármester úr részére, melynek célja egy rendkívüli testületi ülés összehívása a városunkban elharapódzott illegális kábítószerfogyasztás, kereskedelem megfékezésre, és a városi drogstratégia megalkotása.

Tovább olvasom »
Cikkek

Hargitai János sejtelmes bejelentése…

Nemrégiben jelent meg cikkünk a „Mohácsi híd kacifántos története” címmel:https://www.van1.hu/mohacsi-duna-hidEbben összefoglaltuk az elmúlt 120(!) év történetét a mohácsi Duna-híddal kapcsolatban. Olvasóink is sok segítséget nyújtottak

Tovább olvasom »
kisbaba szülészet Mohács
Cikkek

Mohácsi szülészet – Petíció

Mohácsi lakosként, magyar állampolgárként mindannyian elvárhatjuk, hogy a minőségi alap- és szakorvosi ellátásokat a lakhelyünkhöz lehető legközelebbi intézmény nyújtsa. Ne kelljen a vizsgálatokért, ellátásokért távolabbi

Tovább olvasom »
régi telefon
Cikkek

Buta telefon, kiegyensúlyozott gyerek?

Az internet és a mobiltelefonok használatának növekedése az elmúlt években jelentősen megváltoztatta az életünket. Az információk gyors elérhetősége és a kapcsolattartás egyszerűsége jelentősen megkönnyítette a

Tovább olvasom »
néma
Cikkek

Elnémított hangok

Egy demokratikus társadalomban kulcsfontosságú, hogy minden véleményt meghalljanak, beleértve az ellenzék hangját is. Az elmúlt időszak fejleményei azonban azt mutatják, hogy a mohácsi városvezetés gátolja a VAN ellenzéki képviselőcsoport megjelenési törekvéseit a város által működtetett helyi médiában, ahol csak egyoldalú hírek hallhatók és olvashatók.

Tovább olvasom »
Karácsony
Cikkek

Boldog karácsonyt

Ezúton szeretnék Önnek és a családjának boldog, békés ünnepeket kívánni a Karácsony alkalmából! Remélem, hogy az ünnepi időszakban sok szeretetben és örömben lesz része, és

Tovább olvasom »
Finn csoda
Cikkek

Finn csoda az oktatásban!

,,Minden ország minden politikusának meg kell értenie milyen fontos a tanárok munkája.„ Hangzottak el a finn oktatási miniszter, Li Andersson szájából.  Finnországban az oktatás 3

Tovább olvasom »
Mohács vizsgálat
Cikkek

Nyomoz az OLAF a Mohácsi Önkormányzatnál

Uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt indított nyomozást az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal a Mohácsi Önkormányzatnál a helyi ellenzék feljelentése alapján. A polgármester szerint az ellenzék túlzásokba esett és az és OLAF emberei egyébként is alig tekintettek bele az aktákba.

Tovább olvasom »
sertéstelep és bűz
Cikkek

Orrfacsaró bűz Mohácson!

FRISSÍTÉS! – 2022.10.03. Miután a testületi ülésen ismételten elutasító választ kaptunk a polgármester úrtól, a jegyző asszonytól és az alpolgármester úr szerint sincs semmi kivetnivaló a témában, ezért az

Tovább olvasom »
Befogott orr
Cikkek

Befogott orral szavazunk!

2022.02.22-én kedden 18:00-tól Tóth Zoltán, választási szakértő lesz a vendégünk a mohácsi Közéleti Klubban!Az alábbi témákat biztos, hogy érintjük, de természetesen – szokás szerint –

Tovább olvasom »

Értesüljön elsőként a híreinkről!

Adja meg az email címét és azonnal küldjük a friss cikkeket a postaládájába!

Támogassa egyesületünket!