booked.net
Pávkovics Gábor, Dr. Szigeti József Mohács

FRISSÍTVE – Pávkovics Gábor törvényt sértett

A VAN képviselőcsoportja még február 21. napján kérte Pávkovics polgármester urat, hogy hívjon össze rendkívüli testületi ülést, erre 15 nap állt rendelkezésre.
Két napirendi pontra tettünk indítványt.
 
▶️ 1. – Az egyik a Polgármester úr összeférhetetlensége és méltatlansága kérdése, hiszen számára 2021.05.01. napja óta törvény tiltja, hogy másodállásaiért díjazást vegyen fel. A Polgármester úr a város jegyzőjének hathatós közreműködésével ezt a törvényi tiltást figyelmen kívül hagyta, és a polgármesteri tisztsége mellett 6, igen jól értik 6! helyen felügyelő bizottsági tag és elnök, ahol az elmúlt időszakban jelentős összegeket kapott a polgármesteri fizetése mellé.
▶️ 2. – A másik kérdés pedig a Baranya-Víz Zrt. és a helyben már ismert, csatornázási feladatokat ellátó cég, a Canalis Kft. (a cég egyik tulajdonosa Szekó Zsófia képviselőtársam) kapcsolatának vizsgálata és vizsgálóbizottság felállítása.
 
A Polgármester úr „váratlan” módon nem tett eleget a törvényes kötelezettségének, nem hívta össze a testületi ülést, hanem helyette egy bizottsági ülést kezdeményezett a mai napra, kizárólag az összeférhetetlensége tárgyában (megjegyzem, ez is túl van a 15. napon).
Emellett egy levelet is küldött, amely szerint nem is kell rendkívüli testületi ülést összehívni egyik témában sem.
 
Mivel a mai bizottsági ülés zárt ülés volt, az ott elhangzottakról beszámolni nem szabad (pedig lenne miről). Annyit azonban elmondhatok, hogy mind a Polgármester úr, mind a Jegyző Asszony a mai napon elismerte, hogy mégiscsak testületi ülést kell összehívni és ott kell megtárgyalni ezeket a problémákat.
 
Külső szemlélő számára ez időhúzásnak tűnhet, és szerintünk is az. A felelősség vállalása azonban nem úszható meg.
 
Az összeférhetetlenséget persze majd bizonyára megpróbálják szépíteni, a méltatlanságot magyarázni, de ettől még tény, hogy Pávkovics Gábor törvényt sértett, a törvénysértésből pénzügyi haszna volt – bármi is legyen ennek a pénznek a sorsa – és erről majd egy évig csendben hallgatott. És most, miután a VAN képviselőcsoportja ezt a testületnek bejelentette, hirtelen ki kell találnia, mit is csináljon.
 
Várjuk a testületi ülést és a további fejleményeket …

Dr. Szigeti József 

FIRSSÍTÉS (2022.03.12.)

A tegnapi napon 16:00 órára, a törvényben rögzített határidőn túli időpontban végül mégiscsak összehívott Rendkívüli Testületi ülésen, melyen két napirendi pontot tárgyaltunk, nem a törvények betartása, hanem az erő politikája diadalmaskodott!

Pávkovics Gábor, Mohács Város Polgármesterével szemben indított összeférhetetlenségi és méltatlansági vizsgálat eredménye azt lett, hogy a törvényi szabályozás ellenére, mégsem tekintik összeférhetetlennek és ebből fakadóan méltatlannak a Polgármester úr cselekedeteit a városi képviselők fideszes tagjai, véleményünk szerint továbbra is törvénysértő módon.

Emiatt a mohácsi képviselő testület VAN Egyesület képviselő csoportja a Kormányhıvatalhoz fordul, és törvényességi felülvizsgálatot kezdeményez.

A törvény előtt (elviekben), mindenki egyenlő!
Friss cikkek
Cikkek

Összes cikk

Városi drogstratégia Mohács - Rendkívüli testületi ülés
Cikkek

Városi drogstratégia szükséges Mohácson

A pénteki napon a képviselőcsoportunk indítványt nyújtott be a polgármester úr részére, melynek célja egy rendkívüli testületi ülés összehívása a városunkban elharapódzott illegális kábítószerfogyasztás, kereskedelem megfékezésre, és a városi drogstratégia megalkotása.

Tovább olvasom »
Cikkek

Hargitai János sejtelmes bejelentése…

Nemrégiben jelent meg cikkünk a „Mohácsi híd kacifántos története” címmel:https://www.van1.hu/mohacsi-duna-hidEbben összefoglaltuk az elmúlt 120(!) év történetét a mohácsi Duna-híddal kapcsolatban. Olvasóink is sok segítséget nyújtottak

Tovább olvasom »
kisbaba szülészet Mohács
Cikkek

Mohácsi szülészet – Petíció

Mohácsi lakosként, magyar állampolgárként mindannyian elvárhatjuk, hogy a minőségi alap- és szakorvosi ellátásokat a lakhelyünkhöz lehető legközelebbi intézmény nyújtsa. Ne kelljen a vizsgálatokért, ellátásokért távolabbi

Tovább olvasom »
régi telefon
Cikkek

Buta telefon, kiegyensúlyozott gyerek?

Az internet és a mobiltelefonok használatának növekedése az elmúlt években jelentősen megváltoztatta az életünket. Az információk gyors elérhetősége és a kapcsolattartás egyszerűsége jelentősen megkönnyítette a

Tovább olvasom »
néma
Cikkek

Elnémított hangok

Egy demokratikus társadalomban kulcsfontosságú, hogy minden véleményt meghalljanak, beleértve az ellenzék hangját is. Az elmúlt időszak fejleményei azonban azt mutatják, hogy a mohácsi városvezetés gátolja a VAN ellenzéki képviselőcsoport megjelenési törekvéseit a város által működtetett helyi médiában, ahol csak egyoldalú hírek hallhatók és olvashatók.

Tovább olvasom »
Karácsony
Cikkek

Boldog karácsonyt

Ezúton szeretnék Önnek és a családjának boldog, békés ünnepeket kívánni a Karácsony alkalmából! Remélem, hogy az ünnepi időszakban sok szeretetben és örömben lesz része, és

Tovább olvasom »
Finn csoda
Cikkek

Finn csoda az oktatásban!

,,Minden ország minden politikusának meg kell értenie milyen fontos a tanárok munkája.„ Hangzottak el a finn oktatási miniszter, Li Andersson szájából.  Finnországban az oktatás 3

Tovább olvasom »
Mohács vizsgálat
Cikkek

Nyomoz az OLAF a Mohácsi Önkormányzatnál

Uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt indított nyomozást az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal a Mohácsi Önkormányzatnál a helyi ellenzék feljelentése alapján. A polgármester szerint az ellenzék túlzásokba esett és az és OLAF emberei egyébként is alig tekintettek bele az aktákba.

Tovább olvasom »
sertéstelep és bűz
Cikkek

Orrfacsaró bűz Mohácson!

FRISSÍTÉS! – 2022.10.03. Miután a testületi ülésen ismételten elutasító választ kaptunk a polgármester úrtól, a jegyző asszonytól és az alpolgármester úr szerint sincs semmi kivetnivaló a témában, ezért az

Tovább olvasom »

Értesüljön elsőként a híreinkről!

Adja meg az email címét és azonnal küldjük a friss cikkeket a postaládájába!

Támogassa egyesületünket!